4 maj, 2016

20160420-20160427 Lissabon

Ännu en fantastisk fotoresa med lika fantastiska människor och denna gång bar det av till vackra Lissabon.

Lissabon är både en vacker och charmig stad, kuperad och med en blandning av gammalt och nytt. De gamla stadsdelarna har många små, trånga gränder och mycket graffiti på väggarna, vilket är en gatufotografs dröm.  Det är väldigt rent och människorna är mycket vänliga. Vi fattade tycke för ”Trappan”, tre trappavsatser med målade väggar och en bar längst upp.  Här fick vi njuta av sång och musik och vi tillbringade flera timmar där. Männsikor från olika nationaliteter samlades.

Tänk vad en röd clownnäsa i skumgummi kan skapa kontakter och göra folk nyfikna. Några av vårt gäng hade inhandlat detta till stöd för ett barnsjukhus, och ”tog på den röda näsan och blev en clown”…

Några av oss hann också med en avstickare till Carvoeiro, vid Algarvekusten, ca. tre timmars tågfärd söderut från Lissabon. Här blev vi väl omhändertagna av Ralph och Agneta, som numera bor där. Vi fick mat och husrum i deras vackra hem, solade  och badade i poolen. De visade oss runt på sevärdheter i byn och vackra Algarvekusten. Väckarklockan sattes på halvsex en morgon för att föreviga soluppgången vid havet och klipporna. (Bildbevis kommer senare)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *