4 april, 2015

20150403 Hornborgarsjön

Jag hade ställt klockan på tre denna morgon. Detta för att hinna till Hornborgarsjön vid soluppgång, då det magiska ljuset är som bäst. Vi blev fyra entusiaster som stämde träff vid Trandansen för att uppleva detta.

Ljuset blev kanske inte lika dramatiskt som jag minns det från förra året. Inte heller upplevde vi så många flygande tranor. Troligtvis borde vi ha kommit lite tidigare. Det är en speciell känsla när solen trevar sig upp på morgonkvisten och dagen nalkas. Det är helt klart värt mödan att stiga upp så tidigt.

Förra gången var det runt 20 000 tranor, i år bara ca. 14 000 st.  Det var kyligt i luften, men så småningom sken solen från en klarblå himmel och värmde gott. När det magiska morgonljuset försvunnit var det läge att åka vidare till ett närliggande ställe för att spana efter andra spännande fågelmöten. Ett ovanligt möte med en fågelart som jag inte minns namnet på, lyckades jag snabbt skrämma iväg genom min uppenbarelse. Jag blev mindre populär bland sällskapet.

Efter ca. 10 timmars vakentid var Viktor, Jan och jag nöjda och tyckte det var lagom att bege sig av hemåt, medan Sture stannade kvar för att även uppleva trandans i kvällsljuset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *